Send an e-mail T   +32 9 310 96 60

Infinity clubbin’

De Brusselse nachtclub Fuse: vaste waarde in technoland, die het Belgische nachtleven op internationaal vlak furore geeft. Een danstempel waar dj’s en clubbers samenkomen voor de beste beats, week na week, al meer dan twintig (!) jaar lang. Toen de second room van de Fuse een opfrissing kon gebruiken, sprong Ad Random op de kar om hun second room te herbekijken op gebied van interieur-en conceptinrichting.

  • Beton
  • Koper 
  • Techno music

Leestijd 1' 54"

technofuif in de fuse  Ad Random
betonnen bar en dj booth met led verlichting in RGB  Ad Random
betonnen bar en dj booth met led verlichting in RGB  Ad Random

Functioneel

De voorwaarde die bij dit project altijd in het achterhoofd moest worden gehouden, is dat het design van de second room functioneel moest zijn in het donker, en niet in het licht zoals bij de meeste ontwerpen. Verlichting maakt of kraakt de sfeer in een club, dus die heeft Ad Random zelf uitgedacht en ontworpen in samenwerking met Gents crossmedia agency Fisheye. Elk lichtpunt is perfect aanstuurbaar op ritme van de muziek en de kleuren zijn compleet in RGB. De verticale LED-strips in de backbar dienen niet alleen als verlichting, maar ondersteunen tegelijkertijd de legplanken voor de flessen en glazen. Multifunctioneel, handig en plaatsbesparend: essentieel voor een vlotte shift op een drukke avond.

"Het interieurconcept van de second room steunt zowel letterlijk als figuurlijk op de materialen beton en koper."

De dj booth en bar zijn volledig gemetst in ruwe, betonnen lamellen. Het ideale materiaal voor een plek waar trillingen constant aanwezig zijn. De lamellen kregen een ontwerp op maat in vier verschillende formaten. Als contrast hiermee zijn alle wanden in koper geplaatst.

Aquareleffect

Koper staat al bekend voor zijn kleurschakeringen, en het samenspel met de lampen geeft de plek een extra infinity touch dankzij het aquareleffect.

Last but not least: branding. Sponsors en partners zijn simpelweg onmisbaar in een nachtclub. Ad Random maakte er een punt van om schreeuwerige banners te vermijden die de esthetiek van de ruimte zouden verstoren. Daarom zijn de logo’s 100% geïntegreerd in de wand van o.a. de bar.

Met deze restyling is Fuse klaar voor de volgende generatie clubbers van onze hoofdstad en ver daarbuiten.

Deel deze post

Wait a minute, there’s more
concept moodboard Ad Random
Crossover

Dave Clarke

De draaitafels zijn ons niet vreemd. Die ervaring namen we mee in het ontwerp van de second room in Fuse. Vanzelfsprekend kwamen onze voorliefde voor techno bij het ontwerpproces om de hoek loeren. Jeff Mills en Dave Clarke, die ook wel ‘The baron of techno’ wordt genoemd, waren de soundtrackproviders bij uitstek. Of gewoon alles wat het Britse elektronische label The Border Community ooit heeft uitgebracht. Ook al is de dijcarrière anno 2017 veraf, toch deint die nog altijd na. En het design voor Fuse, daar zijn veel beats tegenaan gegooid.
Dave Clarke Ad Random
betonnen bar en dj booth met led verlichting in RGB  Ad Random
betonnen bar en dj booth met led verlichting in RGB  Ad Random
betonnen bar en dj booth met led verlichting in RGB  Ad Random
technofuif in de fuse  Ad Random
concept moodboard Ad Random

_ Meer projecten

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics