Send an e-mail T   +32 9 310 96 60
13

Lavagraphics

Office

Esthetic shadowplay

Veelzijdig, to the point en no-nonsense: het maakt allemaal deel uit van de externe communicatie die grafisch / webdesign ontwerpbureau Lavagraphics levert aan hun klanten. Deze aanpak reflecteert ook verder in het interieurdesign van hun nieuw kantoor te Gent. Het is een strak ontwerp geworden dankzij de neutrale kleuren, met hier en daar een hint naar het geel van hun branding identity.

° Schaduw 
° Geel / hout
° Open  

Leestijd 1' 52"

 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

De uitdaging was om de open ruimte intact te laten, en tegelijkertijd eigen werkplekken te creëren voor de medewerkers. Hiervoor heeft Ad Random zich gebaseerd op de lichtinval van het gebouw: wat in het zonlicht blijft, kreeg houten meubels tegen een witte achtergrond. De schaduwvlakken zijn gekenmerkt door grijze objecten tegen een houten wand. Door de afwisseling in kleur en materiaal tekenen zich aparte zones af, zonder muren op te trekken. Als er toch een afscheiding nodig was, bijvoorbeeld voor de bureau’s van de zaakvoerders, zorgen kastmodules hiervoor. Bovendien zijn die opgevat als praatbox, die door hun vilten inkleding je akoestisch afsluiten van de rest. Geen overbodige luxe in een open officeruimte, en de combinatie met de verschillende zones geven het geheel een uitgebalanceerde, geometrische look.

De verfijnde details liften dit ontwerp op naar een hoger niveau. De zwarte spots op rail zijn als het ware één met de metalen gebinten van het dak. Elk object is het resultaat van maatwerk, met o.a. A0-schuiven die groot genoeg zijn om schetsen in te bewaren. En een valbalustrade is plots overbodig gemaakt door het creëren van flexdesks. Wat stuk voor stuk bijdraagt tot eenvoud en evenwicht binnen dit interieur.

Deel deze post

Wait a minute, there’s more
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

_ Meer projecten

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics