Send an e-mail T   +32 9 310 96 60
14

Optiek Collette

Retail

Raw vision

Optiek Collette: de referentie in Gent voor al wie op zoek is naar een originele bril en een nieuw perspectief. Al twee generaties lang gaat hun pand aan de Koningin Elisabethlaan in Gent mee.  Tijd voor verandering van interieur, dachten ze. Raw, edgy en dichtbij Collette’s visie: dit is wat het nieuwe interieurontwerp van het pand moest uitstralen.

  • Excentrieke brillen 
  • Edgy materialisatie
  • Trompe l’oeil 

Leestijd 2' 32"

 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

The real deal

Met kortingen gooien en hard sales staan niet in hun woordenboek. Luisteren naar wat je op zoek bent, en van daaruit vertrekken om de perfecte montuur te vinden: dat is waar ze voor staan. Een zwak hebben ze voor merken die met nieuwe materialen en grensverleggende artiesten werken. Het design van de winkel mocht die bedrijfsfilosofie vanzelfsprekend uitstralen.

"(N)iets is wat het lijkt."

De wenteltrap werd volledig vanaf nul opgebouwd in zwarte traanplaat. Dit ruw materiaal wordt normaal gebruikt als antislipbodem. Een niet voor de hand liggende keuze. Die traanplaat komt terug in de kassabalie, waardoor beiden ogenschijnlijk in elkaar overlopen. Dit trompe l’oeil -effect wordt verdergezet in het design van de trap. Wie van buiten naar binnen kijkt, zou kunnen denken dat die doorloopt tot in het plafond. Een licht humoristische verwijzing naar de core business van Optiek Collette: klanten hun zicht teruggeven. En meteen een leuke eyecatcher in de winkel.

Levendige patine

Voor de afwerking van het ontwerp is gekozen voor een patine-aanpak. Al wat aan vervanging toe was, werd vanaf nul terug gebouwd. Tegelijkertijd mocht de oude look van het pand niet verloren gaan.  Zo werd de parketvloer bijvoorbeeld behouden en gerestaureerd, net als de wandkasten van de stockruimte. Waarom deze insteek? Optiek Collette heeft een voorkeur voor die rock’n roll-achtige, excentrieke look. Maar tegelijkertijd garanderen ze stiptheid en kwaliteit, die in de ruimte vertaald wordt in sobere, metalen etalagemeubelen. Die vormen een eenheid met de betaalbalie, omdat de objecten verhoudingsgewijs hetzelfde zijn opgebouwd. 

De juiste mix van bestaande en nieuwe interieurelementen, aangevuld met een stevige dosis durf: vanaf maart te zien in de nieuwe Optiek Collette.

Deel deze post

Wait a minute, there’s more
 Ad Random
Crossover

STUFF.

Eclectisch. Dat is de crossover tussen Optiek Collette en de Belgische band Stuff. Beiden moeilijk in een hokje te plaatsen, gedurfd en gedreven. Anders dan de rest. En met een ongelooflijke zin voor variatie, dosering en discipline. Maar bovenal: succesvol. Image © Rinus Van de Velde
STUFF. Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

_ Meer projecten

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics