Send an e-mail T   +32 9 310 96 60
23

Planet Parfum

Retail

Clean luxury

Planet Parfum behoeft weinig introductie. Al 45 jaar is deze luxeparfumerie niet weg te denken uit het Belgische straatbeeld, dankzij hun uitgebreid aanbod, persoonlijke aanpak en vakkennis. Nadat de branding van het merk werd opgepoetst, kwam er logischerwijs een restyling van de flagship store in Antwerpen op de Meir. De winkels in shoppingcenter City 2 in Brussel en die in Mechelen volgden. 

  • Multibrandstore          
  • Parfum & cosmetica
  • Strak ontwerp       

Leestijd 1' 1"

wit gelakte metalen rekken  Ad Random
wit gelakte metalen rekken met lade Ad Random
wit gelakte metalen rekken met glas in lood Ad Random

Bij dit retailconcept staat de visbiliteit van de aanwezige parfummerken altijd centraal, waardoor het interieur op zich erg modern, clean en strak is gehouden. De combinatie van de kleuren zwart en wit garandeert stabiliteit binnen de grote hoeveelheid aan displays, campagnebeelden en logo’s in de winkel. 

"De modulaire, uittrekbare wandmeubels dragen daarnaast bij tot evenwicht en symmetrie binnen het ontwerp."  

Bovendien zijn deze ladekasten niet alleen handig voor het opbergen, maar de klanten kunnen hun favoriete geuren hierop plaatsen tijdens hun zoektocht. Dit vergemakkelijkt het contact tussen klant en shopverantwoordelijke, en het maakt het shoppen net iets overzichtelijker.

 

Boudoirstijl

De grote, hoge spiegels en het loden Manhattan raam in de store verwijzen naar de boudoirstijl, die de grandeur van de oude luxeparfumeries doet oproepen. 

Ad Random introduceert eilanden in de winkel als testerzone, waar iedereen in alle rust cosmetica kan uitproberen. Want laten we eerlijk zijn, daarvoor komt iedere vrouw toch graag naar Planet Parfum? En ondertussen kan de man gewoon meegenieten of shoppen voor zichzelf. 

 

Partner in crime: True North

Deel deze post

Wait a minute, there’s more
wit gelakte metalen rekken met multiplex berk Ad Random
Crossover

Friends (1994_2004)

Wie kent het Manhattan window uit de felbejubelde Amerikaanse serie Friends niet? Het raam, dat uitgeeft op the ugly naked guy aan de overkant van hun appartement, staat in ieders geheugen gegrift. Rachel, Monica, Chandler, Ross, Phoebe en Joey roepen ook bij Ad Random veel jeugdherinneringen op. Voor Planet Parfum werd het Manhattan window met de belangrijkste producten van het moment een statement piece in het ontwerp. Een ode aan de nostalgie van de jaren ’90.
Friends (1994_2004) Ad Random
wit gelakte metalen rekken  Ad Random
wit gelakte metalen rekken met hay stoelen  Ad Random

_ Meer projecten

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics