Send an e-mail T   +32 9 310 96 60
03

VINOSCOOP

Bar - Horeca

blank canvas

  •  Totaalconcept
  •  Slimme materialisatie
  •  Patio als eyecatcher

Leestijd: 01’20

 

Vinoscoop behoort tot de top van Europa in import van Zuid-Amerikaanse wijnen. Met hun nieuw industrieel pand in Mariakerke gaan ze voor een totaalconcept met de focus op beleving. Er moest plaats gemaakt worden voor een restaurant, wijnbar, magazijn, shop, vergader- en meetingruimtes. Hiermee richten ze zich zowel op grote en kleine groepen, bedrijven als particulieren. Het volledige ontwerp is uitgewerkt door Ad Random. Ook het logo kreeg een make-over.

 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

Flow & zones

De vrijheid bij dit project is groot, want het industrieel pand heeft de allures van een blank canvas. Bij aanvang waren er geen binnenmuren, en bovendien was de opdracht om zones aan te brengen in een omvangrijke ruimte. Heel wat voorstudies zijn hieraan voorafgegaan, met aandacht voor de flow binnenin het gebouw. Waar zijn de connecties met de verschillende ruimtes en hoe los je dit op? Het restaurant krijgt vooraan in het pand een plek, want daar is er maximum lichtinval van de grote glaspartijen. De meetingruimtes en plekken waar werken centraal staat, zijn in het ontwerp naar achter geplaatst. De eyecatcher binnenin is een patio, die extra licht en ruimtegevoel creëert, en tijdens recepties of meetings een toffe ontmoetingsplaats zal zijn. De keuken krijgt daarom een barzone achteraan, om de connectie met de patio te voorzien bij workshops of degustaties.

Het contrast tussen wit en zwart helpt om zones in te lassen. Het restaurantgedeelte krijgt een karakteristieke witte vloer, die mooi samengaat met de zwarte eetmeubels. In de shop krijg je het omgekeerde effect: een zwarte vloer met witte objecten. Om privacy te garanderen en de ruimte wat open te breken, heeft het restaurant hier en daar kleine podia waarop tafels en stoelen staan. De verlichting is flexibel en aanpasbaar naar de sfeer die je wil neerzetten. Ook de kleur kan je kiezen, wat handig is bij evenementenvoor een bepaald product of merk.

Industriële materialen

Om in de industriële, ruwe sfeer van het pand te blijven, kiest Ad Random voor  onbehandelde metalen frames en golfplaten. Deze materialen zijn niet alleen low cost en modulair opgevat, ze geven de ruimtes ook extra cachet. De golfplaten achterin de bar bieden dankzij hun vorm een ideale oplossing om de wijnflessen op een originele manier te presenteren aan de klanten. De metalen frames zijn aangebracht voor een losse wand, bijna zoals bij decorbouw, waarachter alle leidingen weggestopt kunnen worden. Al de stappen in het ontwerpproces maken deel uit van een langetermijnproject, dat zowel analoog als digitaal aan Vinoscoop werd gepresenteerd. De ruimtes, materiaalkeuze en de uitwerking van het totaalconcept kregen vorm dankzij een presentatie van maquettes en 3D-plannen. Dit alles met één doel: van Vinoscoop een belevenis voor iedereen maken, die de know-how van wijn overbrengt en een warme indruk blijft nalaten.

Deel deze post

Wait a minute, there’s more
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

_ Meer projecten

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics