Send an e-mail T   +32 9 310 96 60
15

In Between

Random studio

Decadente pingpong tussen kunst en design

Benieuwd hoe een roze marmeren pingpongtafel eruitziet? Het antwoord was te zien op INSIDE OUT,  in FLANDERS EXPO te Gent. Van 11 tot 13 maart en 17 tot 19 maart liep na BAD er de installatie ‘In Between’ voor de tweede maal, een samenwerking tussen Ad Random en het artistiek buro Vrijeruimte. Een werk dat de flinterdunne grens opzoekt tussen kunst en design, en de publieke perceptie ervan op een humoristische manier in vraag stelt.

  • Object
  • Pingpong
  • Painting

Leestijd 1' 29"

 Ad Random
 Ad Random
 Ad Random

Vernuftig en decadent

Ad Random plaatst een opengeklapte marmeren pingpongtafel voor een wand, waarop een muurschildering is aangebracht. Een vernuftig en decadent design: een letterlijke vertaling van de crossover waar BAD garant voor staat. Guillaume Van Moerkercke wil met deze installatie een reactie opwekken over functie en esthetiek. “Met Ad Random doorbreken we met onze interieurprojecten zoveel mogelijk het hokjesdenken. Vanuit die filosofie ontwerpen we voor BAD geen klassieke stand, maar een installatie in de hal van de beurs. Wordt een alledaags voorwerp plots design omdat het gemaakt is uit trendy materialen, zoals marmer en koper?”

De pingpongtafel, het kunstwerk en de vloer zijn in eenzelfde kleurenpalet gestopt om de kijker het gevoel te geven dat alles in elkaar opgaat. Is de tafel überhaupt herkenbaar als gebruiksvoorwerp in deze setting? Kan je dit in je woonkamer plaatsen en het kunst noemen? Dat zijn nog vragen die het publiek zich ongetwijfeld zal stellen tijdens het bekijken van ‘In Between’. 

Artistieke expressie

De muurschildering is tot stand gekomen na het maken van een beeldcollage, waarbij gezocht is naar foto’s die de marmeren structuur op een menselijke, expressieve manier vertalen. Het resultaat van dit zoekproces is volledig eigenhandig geschilderd op de wand van de installatie. Nicolas Van Parys van Vrijeruimte is de uitvoerder van dit kunstwerk. Dit is het eerste conceptuele project in duo met Ad Random.

“We hebben de handen in elkaar geslagen omdat we allebei nood hebben aan artistieke expressie in ons vak. Voor commerciële opdrachten moet je hier vaak compromissen in sluiten. Met ‘In Between’ konden we ons compleet uitleven en exact maken wat we zelf voor ogen hadden: een verademing.”

De deelverzameling opzoeken tussen corporate en art dus: een interessante en rijke zoektocht die deel uitmaakt van het creatieproces.

‘In Between’ is doorlopend te zien op BAD van 17 tot 19 februari in het ICC, Gent.

 

Deel deze post

Wait a minute, there’s more
 Ad Random
moodboard photoshop pingpong tafel Ad Random
flyer in between Ad Random
 Ad Random

_ Meer projecten

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics